12a Travessa de L’Escala

Suspesa l’edició 2020 de la Travessa de L’Escala

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de L’Escala ha decidit finalment suspendre l’edició d’enguany de la Travessa de Natació de L’Escala, a causa del protocol i de la incertesa provocada per la crisi sanitària de la COVID-19.

12a Travessa de L'Escala

El dissabte 29 d’agost de 2020, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de L’Escala portarà a terme la 12a Travessa de L’Escala. Popular travessia de natació en aigües obertes amb un recorregut de 2,2 quilòmetres, de la Platja de Riells a la Platja de L’Escala. Podreu gaudir de la nostra badia que forma part del club de les Badies Més Belles del Món, una distinció amb l’aval de la Unesco. En aquests moments només la tenen una trentena de badies i que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals.

La 12a Travessa de L’Escala, de 2.200 metres, sortirà de la Platja de Riells, a les 10.00 hores i arribarà a la Platja de L’Escala, passant per la Roca del Cargol.
*Per poder participar en la 12a Travessa de L’Escala, s’han de tenir 16 anys complerts.

Entrega de xips
Els xips s’hauran de recollir el mateix dissabte 29 d’agost, de 8:15 a 9:15 hores a La Punta (Platja de L’Escala), just abans de la sortida del vaixell cap a la Platja de Riells.

Trasllat a Riells
Pels participants de la Travessa (2,2 quilòmetres) el trasllat, del punt de concentració de La Punta fins a la Platja de Riells, es realitzarà amb vaixell turístic.
El vaixell sortirà a les 9,15 hores, de La Riba (Platja de L’Escala).

Els Trofeus 
Hi haurà trofeus pels tres primers classificats de la general masculina i per a les tres primeres classificades de la general femenina de la Travessa.
Hi haurà trofeu per la primera classificada local, en categoria femenina i pel primer classificat local, en categoria masculina.
Com ja és tradicional, també hi haurà trofeu pels participants de més edat de la prova, tant en categoria masculina com femenina.

Les inscripcions

12a Travessa de L'Escala

Per internet
Podreu formalitzar la vostra inscripció, de l’1 al 27 d’agost, mitjançant l’aplicació TPV per internet i realitzar el pagament, de forma segura, amb la targeta de crèdit.

En efectiu
Teniu la possibilitat de formalitzar la vostra inscripció, de l’1al 27 d’agost, al Pavelló Municipal d’Esports de L’Escala, al C/ Rusiñol 4 o bé a l’Oficina Municipal de Turisme de la plaça de les Escoles.

Fulls d’autorització
En cas de no tenir l’edat exigida per les diferents curses, s’haurà de descarregar el full d’autorització parental. Aquest document eximeix de tota responsabilitat a l’organització pels danys o perjudicis que el menor pugui causar a terceres persones. També pels que ell mateix pogués patir en relació amb l’activitat en què participa.

El reglament

Cada nedador participa lliurement i assumeix tota la responsabilitat, rellevant de tota responsabilitat als organitzadors i col·laboradors. Tota la responsabilitat recau sobre el club corresponent, el mateix interessat o la persona responsable o tutor (en el cas de menors). L’organització disposa d’una assegurança de responsabilitat civil segons la legislació vigent.

La travessa pot quedar suspesa o ajornada a criteri dels organitzadors si l’estat del mar no és l’adequat. En cap cas l’organització retornarà l’import de la inscripció, inclòs el cas que, per molt mal temps, l’organització es vegi obligada a escurçar, ajornar o anul·lar la prova.

La inscripció a qualsevol de les tres proves implica l’acceptació d’aquest reglament. Tots els possibles imprevistos seran resolts per l’organització, i la seva decisió serà inapel·lable.

*No està permès la utilització del neoprè.

Les travessies curtes

Travessa Port d'en Perris
12a Cargolada de L'Escala

Resum edició 2019

Èxit de participació en l’11a. edició de la Travessa de l’Escala amb 325 nedadors.

El dissabte 31 d’agost es va celebrar l’onzena edició de la Travessa de l’Escala, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports. La Travessa, de 2.200 metres va sortir de la Platja de Riells i va arribar a la Platja de L’Escala, passant per la Roca del Cargol.

En categoria masculina, el guanyador de la travessia de 2,2 km. va ser Guillem Pujol del Club Natació Mataró amb un temps de 26 minuts i 11 segons, seguit per Ricard Pujol amb un temps de 26 minuts i 12 segons. El tercer classificat va ser el nedador del GEIEG Sergi Casas amb un temps de 26 minuts i 13 segons.

En categoria femenina, la guanyadora de la travessia de 2,2 km. va ser la nedadora Laura Rodríguez, del Club Natació Barcelona, amb un temps de 27 minuts i 34 segons, seguida per Aida López amb un temps de 28 minuts i 16 segons. La tercera classificada va ser Nadia Tudo amb un temps de 29 minuts i 25 segons.