Activitats a la natura

Activitats a la natura

Fer activitats a la natura a l’Escala és tota una experiència que permet conèixer el municipi d’una forma diferent, gaudint del paisatge i coneixent racons i camins emblemàtics. Trobareu rutes diferents cada una amb els seus recursos històrics, paisatgístics o naturals i amb un nivell de dificultat i llargada diferent, que fan tota la volta a l’Escala per l’interior. Els recorreguts permeten descobrir els nuclis que envolten el municipi (Sant Martí d’Empúries, Cinc Claus, Viladamat, Albons, Bellcaire). Aquests itineraris discorren entre camins i carreteres molt poc transitades.

Podreu gaudir de la nostra badia que forma part del club de les Badies Més Belles del Món. Una distinció amb l’aval de la Unesco que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals de la zona. Vine a gaudir de les activitats a la natura que t’ofereix L’Escala i Empúries.

Cicloturisme – BTT

Activitats a la natura

L’Escala ofereix moltes possibilitats per descobrir l’entorn amb bicicleta. Trobareu rutes de baixa dificultat per als qui comencen amb itineraris de perfil totalment planer que fan tota la volta a l’Escala per l’interior. Els recorreguts permeten descobrir els nuclis que envolten el municipi (Sant Martí d’Empúries, Cinc Claus, Viladamat, Albons, Bellcaire). Aquests itineraris discorren entre camps, camins i carreteres poc transitades. També itineraris de més dificultat amb rutes espectaculars dins dels parcs naturals que envolten L’Escala i Empúries. Descobreix l’entorn realitzant activitats a la natura.

Parc del Montgrí

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, està situat entres les comarques de l’Alt i baix Empordà i conformat per diversos municipis, entre ells l’Escala. El parc engloba el massís muntanyenc del Montgrí, que s’alça entre les planes al·luvials del Baix i l’Alt Empordà i l’arxipèlag de les Illes Medes amb el seu fons marí de preuat valor ecològic. El litoral amb penya-segats, cales i platges que s’endinsen en uns fons marins d’indubtable valor ecològic el fan únic a Catalunya.

Aiguamolls de l’Empordà

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà té una superfície aproximada de 4.730 ha, de les quals unes 825 són reserva natural integral estrictament protegida. El Parc està situat a la comarca de l’Alt Empordà i conformat per nou municipis, entre ells l’Escala. El parc és un dels espais naturals de Catalunya en què s’observa una major varietat d’espècies animals. Els ocells fan dels Aiguamolls de l’Empordà el seu refugi i lloc de descans i en són més de 300 espècies, moltes d’elles protegides i d’una gran bellesa.

Esdeveniments esportius

Activitats a la natura

Des de l’Àrea d’Esports de L’Escala, amb un calendari d’activitats esportives ampli i variat, volem promocionar l’oferta turística relacionada amb l’activitat física i esportiva del municipi. Adrecem les activitats a un segment de població molt concret: esportistes d’alta competició, esportistes que centren les vacances en l’activitat física, turistes que practiquen l’activitat esportiva durant el temps d’esbarjo, o bé el públic visitant amant dels grans esdeveniment esportius.

L’Escala i Empúries ofereixen un entorn privilegiat i de gran bellesa. La seva climatologia típicament mediterrània, un litoral espectacular, el conjunt grec i romà d’Empúries, els parcs naturals que l’envolten i l’encant dels nuclis antics, la converteixen en l’escenari perfecte per a la pràctica de les activitats a la natura.
L’oferta d’activitat física i esportiva, complementada amb l’atractiu patrimonial i cultural del municipi, la seva reconeguda gastronomia i les festes i esdeveniments que celebrem al llarg de l’any, converteixen a L’Escala i Empúries en una destinació ideal per combinar la pràctica esportiva i gaudir d’unes bones vacances.

Des del Patronat d’Esports organitzem, al llarg de l’any, un important nombre d’esdeveniments esportius. Podràs participar de la Marató d’Empúries amb gairebé dos mil participants, la Travessa de Natació amb més de sis-cents participants, el MIC… entre moltes d’altres.