Camps de Futbol

Els Camps de Futbol de L’Escala són una moderna i eficient instal·lació que compta amb un camp de gespa natural de 102 x 62 metres i amb un camp de gespa artificial d’última generació de 90 x 45 metres. Els camps són reglamentaris (futbol onze i futbol set) i disposen de llum artificial.

Compta amb una graderia coberta, amb una capacitat d’aforament de més de dues-centes persones amb seient individual. Està equipat amb sis vestidors col·lectius, amb capacitat per vint persones cadascun i disposa de tres vestidors dobles per àrbitres i monitors. La instal.lació és complementada amb dos punts de control, zona d’oficines (seu del Futbol Club L’Escala), sala de reunions, sala de primers auxilis i desfibril·lador , servei de bar i serveis públics completament adaptats i equipats.

Mitjançant un conveni amb l’Ajuntament de L’Escala, l’usuari principal de la instal.lació és el Futbol Club L’Escala que milita actualment a la Segona Catalana. Aquest club compta amb una escola de futbol amb més de dos-cents nens i nenes (de 5 a 18 anys), que realitzen activitats d’aprenentatge i perfeccionament d’aquest esport.

Camp de futbol L'Escala

Característiques

  • Camp de gespa natural de 105 x 65 metres (futbol 11).
  • Camp de gespa artificial de 90x 50 metres (futbol 7).
  • Sis vestidors col.lectius i tres individuals.
  • Graderia coberta per a 400 persones.
  • Oficines i punt de control dels accessos.
  • Local social i serveis adaptats.

Horaris

  • DIES FEINERS: la instal·lació romandrà oberta de 15.00 a 23.00 hores.
  • CAPS DE SETMANA: la instal.lació obrirà segons la programació dels horaris dels partits de competició.
  • FESTIUS: la instal.lació romandrà tancada.

Un nom amb molta història

El 9 de gener de 2000 es juga el primer partit de futbol al nou camp de futbol de la Muntanya del Pastor. Fins aquest moment i durant 84 anys, la història del Futbol Club L’Escala estava lligada al Camp D’Esports Miramar, on van jugar quatre generacions de futbolistes escalencs.

A Miramar es comença a jugar l’any 1916. El terreny és un estenedor de xarxes de pesca que s’han d’arraconar per poder jugar a futbol. El 1965, any en què es construeix la tanca, aquest espai comença a funcionar només com a Camp de Futbol. La graderia es construeix la temporada 1966-67 i l’agost del 1969 s’inaugura la il·luminació elèctrica, amb la que Miramar es converteix en el camp de futbol més ben il·luminat de les comarques gironines.

L’any 1986 l’Ajuntament compra la propietat del terreny, que passa a denominar-se «Camp Municipal d’Esports Miramar». L’últim partit de futbol es juga el 12 de desembre de 1999. En el 2015 és decideix anomenar aquesta instal.lació com a «Camp de Futbol Nou Miramar».

Camps de Futbol Nou Miramar.
C/ Teranyina s/n de L’Escala. Telèfon 972 772951.