Cursa 5 Km d’Empúries

Cursa 5 Km d'Empúries

El dissabte 2 de maig se celebrarà la 3a Cursa dels 5 km. d’Empúries, organitzada per l’Ajuntament de l’Escala i que transcorrerà per un entorn privilegiat i de gran bellesa com és Empúries. La sortida del Museu d’Arqueologia, és un indret ple de riquesa històrica y cultural. Empúries va ser la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. En aquest jaciment s’hi conserven les restes d’una ciutat grega, l’enclavament colonial d’Empòrion i d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle Iac sobre les estructures d’un campament militar romà instal.lat durant el segle anterior.

Us proposem un circuit totalment urbà de 5 km, que transcorre en el marc incomparable que formen Empúries i el seu entorn, un indret únic i privilegiat. El temps límit per finalitzar la cursa serà de dues hores.

Cursa 5 Km d'Empúries

Inscriu-te

Cursa 5 Km d'Empúries

La carrera està oberta a tothom qui accepti i respecti la distància, el reglament i tingui els 12 anys el dia de la prova.
*Els corredors de 12 a 17 anys, han d’emplenar i enviar l’autorització parental.

PREU
El preu de la inscripció és de 4€ més l’aportació de l’euro solidari.
Si ja estàs inscrit a qualsevol de les curses de diumenge, marató, mitja marató o als 10km, només cal pagar l’euro solidari.

PER INTERNET
Aviat podreu formalitzar la inscripció a través de l’aplicatiu TPV (on-line) i realitzar el pagament, de forma segura, amb qualsevol targeta de crèdit.
En aquest aplicatiu també podreu consultar la llista d’inscrits a les diferents curses.
*La data límit per formalitzar la inscripció per internet serà el dijous 30 d’abril, a les 15h.

PRESENCIALS
De forma presencial es podran fer al Pavelló d’Esports de L’Escala fins al dissabte 2 de maig, d’11.00 a 13.00 al carrer Rusiñol 4.
O bé a l’Oficina de Turisme de L’Escala, fins al dijous 30 d’abril a les 20 hores, a la plaça de les Escoles 1.

Els esports de L'Escala

Els dorsals

Cursa 5 Km d'Empúries

La 7a Fira de la Marató d’Empúries vol convertir-se en el punt de reunió dels corredors, voluntaris i acompanyants que fan possible l’èxit d’aquest esdeveniment esportiu. Hi podreu recollir els dorsals, gaudir de la degustació d’anxoves, recollir la bossa del corredor, fer les últimes inscripcions, en efectiu, i passejar per les diferents “paradetes” de productes relacionats amb el running.

ELS DORSALS
El dorsal per la 3a Cursa dels 5 km. d’Empúries, s’haurà de recollir al Pavelló de L’Escala el dissabte 2 de maig, d’11 a 13 hores del matí. També el podreu recollir el mateix dissabte, al Museu d’Arqueologia d’Empúries, de 16 a 17 hores.

El dorsal haurà de ser visible a la part davantera del tronc durant la totalitat de la cursa.

Els corredors que no el portin o el portin doblegat no entraran en la classificació i no podran optar a cap premi.

MENORS D’EDAT
Els corredors de 12 a 17 anys, han d’emplenar i enviar l’autorització parental degudament omplerta i signada pel pare, mare o tutor legal del menor.
Si el dia de recollida de pitralls l’organització no disposa de l’autorització, no s’entregarà el pitrall.

Els esports de L'Escala

Trofeus

A la 3a Cursa dels 5 km. d’Empúries hi haurà trofeus per als tres primers classificats de la general masculina i per les tres primeres classificades de la general femenina.

Els trofeus que no s’hagin recollit, al Pavelló de L’Escala, tres mesos després de la Marató no podran ser reclamats.

Cursa 5 Km d'Empúries

Les curses

Cursa 5 Km d'Empúries

El diumenge 3 de maig segons les vostres preferències, podreu participar en qualsevol de les tres proves que us oferim, la 16a. Marató d’Empúries amb 42,195 quilòmetres, l’11a Mitja Marató d’Empúries amb 21,095 quilòmetres o bé l’11a Cursa dels 10 km. d’Empúries.

El dissabte 2 de maig, prèvia a la marató, es portarà a terme la 3a Cursa dels 5 km. d’Empúries que tindrà lloc en un indret únic i privilegiat com és el Museu d’Arqueologia d’Empúries i el seu entorn.
Així mateix des de l’organització volem involucrar a les famílies en aquest esdeveniment esportiu i per aquest motiu celebrarem la 7a Marató Infantil. Organitzarem curses per a nens i nenes de 4 a 12 anys amb recorreguts adaptats a cada categoria.

L’Escala i l’esport

Cursa 5 Km d'Empúries

L’Escala ofereix un entorn privilegiat i de gran bellesa. La seva climatologia típicament mediterrània, un litoral marítim espectacular, el conjunt grec i romà d’Empúries, els parcs naturals que l’envolten i l’encant dels seus nuclis antics, la converteixen en l’escenari perfecte per a la pràctica esportiva a l’aire lliure i la celebració d’importants esdeveniments esportius.

L’oferta d’activitat física i esportiva, complementada amb l’atractiu cultural i patrimonial del municipi, la seva reconeguda gastronomia i els esdeveniments que celebrem al llarg de l’any, converteixen al nostre municipi en una destinació ideal per combinar la pràctica esportiva i gaudir d’unes bones vacances.

Tot un món per descobrir, tot un món per gaudir.
Trobaràs molta més informació a la web del municipi.