Mitja Marató d'Empúries a L'Escala

Mitja Marató | 21,095 km.

El diumenge 5 de maig, se celebrarà la 10a edició de la Mitja Marató d’Empúries, organitzada per l’Ajuntament de l’Escala amb el suport de la Federació Catalana d’Atletisme i que transcorrerà per un entorn privilegiat i de gran bellesa com és Empúries.

La sortida del Museu d’Arqueologia d’Empúries, és un indret ple de riquesa històrica y cultural. Empúries va ser la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. En aquest jaciment s’hi conserven les restes d’una ciutat grega, l’enclavament colonial d’Empòrion i d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle Iac sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Un euro del preu de la inscripció, de cada participant de totes les curses, es destinarà a l’Associació Contra el Càncer de L’Escala.

Mitja Marató d'Empúries a L'Escala

Descalcistes

Campionat de Mitja Marató minimalista i descalcista a Catalunya.

Enguany, aprofitant que Empúries va ser la porta d’entrada de les cultures Gregues i Romanes, obrirem de nou les portes a la història. Celebrarem, aprofitant aquest indret únic i privilegiat, el 2on Campionat de Marató, Mitja Marató i els 10 km. minimalista i descalcista a Catalunya.

La Categoria DESCALCISTA serà un homenatge als primers atletes que competiren a l’Antiga Grècia, bressol de la Marató i dels Jocs Olímpics.
La Categoria MINIMALISTA ho farà rememorant el calçat que utilitzaven els Romans: L’espardenya.

Cronologia

01


INSCRIU-TE


Per Internet, a través de l’aplicatiu web, fins al divendres 3 de maig a les 15.00 hores.

De forma presencial, les podeu fer a l’Oficina de Turisme i al Pavelló d’Esports de L’Escala al C/ Rusiñol, 4.

02


RECULL EL DORSAL


Els podeu recollir el dissabte 4 de maig d’11.00 a 13.00 i de 16.00 a 18.00 hores al Pavelló d’Esports.

O el mateix diumenge 5 de maig, de 7.15 a 8.15 hores, en el mateix lloc de sortida, al Museu d’Arqueologia.

03


GAUDEIX


La sortida de la cursa tindrà lloc al Museu d’Empúries a les 8.30 hores. El temps límit serà de tres hores.

Us proposem un circuit, de 21,095 km., planer i molt atractiu certificat per la Federació Catalana d’Atletisme.


El circuit

Us proposem un circuit totalment planer, urbà i amb 21,095 km., certificats per la Federació Catalana d’Atletisme, que transcorre en el marc incomparable que formen els nuclis urbans de L’Escala i Sant Martí d’Empúries, un entorn únic i privilegiat.

Podreu gaudir de la nostra badia, que forma part del club de les Badies Més Belles del Món, una distinció amb l’aval de la Unesco que en aquests moments només tenen una trentena de badies i que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals del nostre entorn.

  • El temps límit per finalitzar la marató serà de tres hores, el circuit romandrà tancat al trànsit.
  • El corredor disposarà d’avituallaments cada 5 quilòmetres (aigua, beguda isotònica i fruita)
  • Només podran seguir les curses els vehicles autoritzats per l’organització.

Inscriu-te

Per internet

Podeu formalitzar la inscripció a través de l’aplicatiu TPV (per internet) i realitzar el pagament, de forma segura, amb qualsevol targeta de crèdit. En aquest aplicatiu també podreu consultar la llista d’inscrits a les diferents curses.

  • La data límit per formalitzar la inscripció per internet serà el divendres 3 de maig, a les 15.00 hores.
  • El diumenge 5 de maig no s’acceptaran inscripcions.

Presencialment

De forma presencial, les inscripcions es podran fer al Pavelló d’Esports de L’Escala al carrer Rusiñol, 4, o bé a l’Oficina de Turisme de L’Escala a la Plaça de les Escoles, 1.

  • A l’Oficina de Turisme, fins al divendres 3 de maig a les 13.00 hores.
  • Al Pavelló d’Esports, fins al dissabte 4 de maig, de les 11.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 hores.
  • El diumenge 5 de maig no s’acceptaran inscripcions.

Un euro del preu de la inscripció, de cada participant de totes les curses, es destinarà a la fundació benèfica  Associació Local Contra el Càncer.

Preus

El preu de la inscripció a la Marató d’Empúries és de 19€ més l’euro solidari.
Amb 1€ més, podràs participar en la 2a Cursa dels 5 km. d’Empúries que tindrà lloc el dissabte a la tarda.

Marató, Mitja Marató. 10km. i 5 km.

Dorsals i xips

L’entrega de dorsals es farà el dissabte 4 de maig, d’11.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 hores, al Pavelló d’Esports de L’Escala o el mateix dia de la cursa de 7.00 a 8.15 h al Museu d’Arqueologia d’Empúries.

Per poder recollir-los cal presentar el resguard de la inscripció (en paper o a través del mòbil o tauleta) i un document oficial d’identificació.

Qualsevol persona pot recollir el dorsal d’una altra aportant el comprovant de la inscripció o el DNI de la corredora, o ensenyant el comprovant de la inscripció en un telèfon mòbil o tauleta.


Els trofeus

Categories establertes

A la Mitja Marató d’Empúries hi haurà trofeus per als cinc primers classificats de la general masculina, cinc primeres classificades de la general femenina i els tres primers classificats i classificades de cadascuna de les categories establertes al reglament.

C1 – de 18 a 29 anys – Júnior f/m
C2 – de 30 a 39 anys – Sènior f/m
C3 – de 40 a 49 anys – M40    f/m
C4 – de 50 a 59 anys – M50    f/m
C5 – més de 60 anys – M60    f/m

Hi haurà trofeus pels cinc primers classificats de la general masculina, per les cinc primeres de la general femenina i pels tres primers classificats, masculins i femenins, a totes les categories.

Els atletes que obtinguin trofeu en la classificació general no en tindran en la seva categoria.
L’organització pot demanar el D.N.I o similar per a poder comprovar l’any de naixement.


6a. Fira de la Marató

Pavelló de L’Escala

La Fira, que s’instal·larà en el Pavelló d’Esports de L’Escala el dissabte 4 de maig d’11:00 a 13:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores, vol convertir-se en el punt de reunió dels corredors, voluntaris i acompanyants que fan possible l’èxit de la Marató d’Empúries . Hi podreu recollir els dorsals, gaudir de la degustació d’anxoves, recollir la bossa del corredor, fer les últimes inscripcions, en efectiu, i passejar per les diferents “paradetes” de productes relacionats amb el running.

Degustació d’anxoves

A partir de les 17:00 hores podreu gaudir d’una degustació d’Anxoves per a tots els participants i acompanyants de les diferents curses.
La reputació de l’Anxova de L’Escala, és d’àmbit mundial, mantenint al llarg dels anys l’elaboració artesanal.