Travessa de L'Escala
Esports a L'Escala - Travessa de natació.

Travessa de L'Escala

27 d'agost de '22

La Travessa de L’Escala és una prova de natació  organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de L’Escala, amb el suport de la Federació Catalana de Natació.  Popular travessia de natació, en aigües obertes, amb recorreguts de 2,2 quilòmetres, 900 i 600 metres en la Mar d’Empúries. Els participants poden gaudir d’un entorn privilegiat i de gran bellesa com és L’Escala i Empúries, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Un indret únic i privilegiat, ple de riquesa paisatgista, històrica i cultural.

Classificacions '21

Èxit de participació en la 12a Travessa de L’Escala, després de dos anys de no poder-se celebrar per les restriccions de la Covid. En una edició marcada per la tramuntana, més de cinc-cents participants van poder gaudir d’una nova edició de la Travessa de Natació de l’Escala. Pel fort onatge, les tres curses van sortir de la platja de Riells.
En la prova de 2.200 metres, Gerard Roura del GEIEG va ser el guanyador absolut, amb un temps de 26 minuts i 18 segons. En categoria femenina, la nedadora del Club Natació Barcelona, Aida Bertran va ser la guanyadora amb un temps de 29 minuts i 16 segons.
Dies
Hores
minuts
Segons

Curses de natació en aigües obertes, que transcorren en el marc incomparable del Mar d'Empúries.

Travessa de L'Escala

Dissabte 27 d'agost de 2022
10:00 hores
2,2 km.

Port d'en Perris

Dissabte 27 d'agost de 2022
11:15 hores
900 m.

La Cargolada

Dissabte 27 de d'agost de 2022
12:00 hores
600 m.
Des de l’àrea d’Esports, us proposem diferents circuits adaptats a les vostres capacitats o preferències, perquè no tothom pot o desitja nedar distàncies tant llargues. Així doncs, podreu triar participar en qualsevol de les tres curses que us oferim, la 12a Travessa de L’Escala de 2,2 quilòmetres, la 4a Travessa del Port d’en Perris, de 900 metres o bé la 12a Travessa de la Cargolada de L’Escala, de 600 metres.
Nedant, podreu gaudir de llocs únics i privilegiats que de ben segur us emocionaran, perquè transcorren en el marc incomparable que formen els nuclis urbans de L’Escala i Sant Martí d’Empúries. Podreu gaudir del litoral de la nostra badia que ha entrat a formar part del Club de les Badies Més Belles del Món. Una distinció amb l’aval de la Unesco, que només tenen en aquests moments una trentena de badies del món. Certament, aquesta distinció reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals del nostre entorn.

La Travessa de L'Escala

Circuit de 2.200 metres

La popular travessia de natació en aigües obertes, amb un cicuit de 2,2 km, de la Platja de Riells a la Platja de L’Escala. La travessa de natació és oberta a tothom qui accepti i respecti la distància, el reglament i tingui 16 anys el dia de la prova.
*Els majors de 75 anys no poden participar en la travessa.
La zona de concentració serà a la Punta a la Platja de L’Escala, a partir de les 8:00 hores.

Els xips s’hauran de recollir el mateix dissabte 28 d’agost, de 8:15 a 9:15 hores a La Punta (Platja de L’Escala). Just abans de la sortida del vaixell turístic cap a la Platja de Riells.

Pels participants de la Travessa (2,2 quilòmetres) el trasllat, de La Punta fins a la Platja de Riells, es realitzarà caminant o en vaixell turístic.

El vaixell sortirà a les 9,15 hores de La Riba (Platja de L’Escala) si les mesures preventides de la COVID 19 ho permenten.

Obligatori

En cas de no tenir l’edat exigida per nedar la travessa de 2,2 km, 16 anys complerts o ets menor d’edat, s’haurà de descarregar, omplir i signar, el full d’autorització parental.

Aquest document eximeix de tota responsabilitat a l’organització pels danys o perjudicis que el menor pugui causar a terceres persones. També pels que ell mateix pogués patir en relació amb l’activitat en què participa.

La Travessa de 2.200 metres, sortirà de la Platja de Riells, a les 10.00 hores i arribarà a la Platja de L’Escala, passant per la Roca del Cargol.

*Per poder participar en la 12a Travessa de L’Escala, s’han de tenir 16 anys complerts.

Classificació general
A la Travessa de 2,2 km, hi haurà trofeus pels tres primers classificats de la general masculina i per a les tres primeres classificades de la general femenina de la Travessa.

Classificació local
A més, hi haurà trofeu per la primera classificada local, en categoria femenina i pel primer classificat local, en categoria masculina. Per a participar en la classificació local, els nedadors i nedadores han d’estar empadronats i empadronades a L’Escala.


Trofeus de més edat
Com ja és tradicional, també hi haurà trofeu pels participants de més edat de la prova de la Travessa 2,2 km., tant en categoria masculina com femenina.

Travessa del Port d'en Perris

Circuit de 900 metres

Popular travessia de natació en aigües obertes, amb un cicuit de 900 metres, de la Platja del Port d’en Perris a la Platja de L’Escala. La travessia és oberta a tothom qui accepti i respecti la distància, el reglament i tingui 14 anys el dia de la prova.
La zona de concentració serà a la Punta a la Platja de L’Escala, a partir de les 9:30 hores.

Els xips s’hauran de recollir el mateix dissabte 28 d’agost, de 10:00 a 11:00 a La Punta (Platja de L’Escala).

En cas de no tenir l’edat exigida, 14 anys complerts, per nedar la Travessa del Port d’en Perris de 900 metres o ets menor d’edat, s’haurà de descarregar, omplir i signar, el full d’autorització parental.

Aquest document eximeix de tota responsabilitat a l’organització pels danys o perjudicis que el menor pugui causar a terceres persones. També pels que ell mateix pogués patir en relació amb l’activitat en què participa.

La Travessa de 900 metres, sortirà de la Platja del Port d’en Perris, a les 11:15 hores i arribarà a la Platja de L’Escala, passant per la Roca del Cargol.

*Per poder participar en la 4a Travessa de L’Escala, s’han de tenir 14 anys complerts.

Classificació general
A la Travessa del Port d’en Perris de 900 metres, hi haurà trofeus pels tres primers classificats de la general masculina i per a les tres primeres classificades de la general femenina de la Travessa.

Classificació local
A més, hi haurà trofeu per la primera classificada local, en categoria femenina i pel primer classificat local, en categoria masculina.

Per a participar en la classificació local, els nedadors i nedadores han d’estar empadronats i empadronades a L’Escala.

La Cargolada de L'Escala

Circuit de 600 metres

Travessia de natació en aigües obertes, amb un cicuit de 600 metres, de la Platja de L’Escala. La prova és oberta a tothom qui accepti i respecti la distància, el reglament i tingui 10 anys el dia de la prova.
La zona de concentració serà a la Punta a la Platja de L’Escala, a partir de les 10:15 hores.

Els xips s’hauran de recollir el mateix dissabte 28 d’agost, de 10:45 a 11:45 a La Punta (Platja de L’Escala).

En cas de no tenir l’edat exigida, 10 anys complerts, per nedar la Travessa de la Cargolada de 600 metres o ets menor d’edat, s’haurà de descarregar, omplir i signar, el full d’autorització parental.

Aquest document eximeix de tota responsabilitat a l’organització pels danys o perjudicis que el menor pugui causar a terceres persones. També pels que ell mateix pogués patir en relació amb l’activitat en què participa.

La Travessa de 600 metres, sortirà de la Platja de L’Escala, a les 12:00 hores i arribarà al mateix lloc, passant per la Roca del Cargol.

*Per poder participar en la 4a Travessa de L’Escala, s’han de tenir 10 anys complerts.

Classificació general A la Travessa de la Cargolada de 600 metres, hi haurà trofeus pels tres primers classificats de la general masculina i per a les tres primeres classificades de la general femenina de la Travessa.

Classificació local A més, hi haurà trofeu per la primera classificada local, en categoria femenina i pel primer classificat local, en categoria masculina.

Per a participar en la classificació local, els nedadors i nedadores han d’estar empadronats i empadronades a L’Escala.

Les inscripcions

Inscripcions per internet

Podreu formalitzar la vostra inscripció, a partir de l’1 d’agost, mitjançant l’aplicació TPV per internet i realitzar el pagament, de forma segura, amb la targeta de crèdit. En aquest aplicatiu també podreu consultar la llista d’inscrits a la Travessa de L’Escala.
*La data límit per formalitzar la inscripció per internet, a las travesses de 900 i 600 metres, serà el dijous 25 d’agost , a les 20 hores.

La Travessa

2,2 quilòmetres
8
  • Per internet

Port Perris

900 metres
7
  • Per internet

Cargolada

600 metres
7
  • Per internet

Inscripcions presencials

De forma presencial es podran fer al Pavelló d’Esports de L’Escala, a partir de l’1 d’agost i fins al dijous 25 d’agost. L’Horari d’atenció al públic serà de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.30 hores.
*La data límit per formalitzar la inscripció presencial, a las travesses de 900 i 600 metres, serà el dijous 25 d’agost, a les 20 hores.

Àrea d'Esports

Ens trobaràs

Rusiñol, 4 - 17130 L’Escala.
Telèfon 972 772951
44CH+VX Codi Maps
42°07’19.7″N 3°07’48.0″E
42.122128, 3.129997

T'atendrem

De dilluns a divendres.
Matí de 8:00 a 13:00 hores.
Tarda de 15:00 a 19:00 h.
Els caps de setmana
dependrà de la competició.

Contactar

Telèfon 972 772951
esports@lescala.cat
Pavelló Municipal d'Esports