Esports a L'Escala
Complex Plaça Catalunya

Equipaments exteriors

Complex Plaça Catalunya
El Complex Plaça Catalunya és una moderna instal·lació, gestionada per l’Ajuntament de L’Escala, adaptada per a la pràctica de diferents modalitats esportives a l’exterior com el futbol (3×3), bàsquet, tennis taula, patinatge, boxes… entre d’altres.
L’horari de funcionament és de 9h. del matí a 22h. del vespre als mesos d’estiu i de 9h. del matí a 20h. de la tarda, la resta de l’any. Per motius de seguretat per a les persones, l’skateboard està prohibit. Tenim instal·lacions adaptades per a practicar aquests tipus de modalitats esportives com l’skateboard, patinatge, bicicletes… com l’skatepark i el pumptrack municipals.
Aquesta plaça va ser durant molts anys el Camp de Futbol Miramar, en aquest espai hi han jugat i entrenat quatre generacions de futbolistes escalencs.
El 12 de desembre de 1999 s’hi va jugar l’últim partit de futbol.

Complex esportiu municipal

Característiques

Horaris

Ubicació

Àrea d'Esports

Antic camp de futbol

La zona esportiva de plaça Catalunya, va ser durant molts anys el Camp de Futbol Miramar. En aquest espai esportiu hi van jugar i entrenar quatre generacions de futbolistes escalencs. A Miramar es comença a jugar a futbol l’any 1916.
El terreny era l’estenedor de les xarxes de pesca, que calia arraconar per poder fer els entrenaments i jugar els partits. Al 1965 es construeix la tanca que delimita la instal·lació i aquest espai comença a funcionar exclusivament com a Camp de Futbol. L’any 1986 l’Ajuntament de L’Escala compra la propietat del terreny, que passa a denominar-se Camp Municipal d’Esports Miramar.
L’últim partit, en aquest emblemàtic camp de futbol, es juga el 12 de desembre de 1999. Resta com a testimoni de 84 anys d’història del futbol a L’Escala, un mural pintat sobre la paret que tanca el complex en el seu extrem nord-oest de la plaça Catalunya.