Esports a L'Escala
Els rocòdroms Municipals

Els rocòdroms

Els rocòdroms
La Sala Polivalent compta amb un espai amb més de mil metres quadrats utilitzables adaptats per a diferents tipus d’activitats entre ells, els rocòdroms municipals.  A la planta baixa, trobem el rocòdrom interior, un espai totalment climatitzat, il·luminat i adaptat per a la pràctica de l’escalada.
El rocòdrom municipal és un espai concebut per a l’entrenament i descoberta de l’escalada. Disposa de tota mena de presses, planteja nombrosos itineraris amb diferents graus de dificultat i compta amb un terra capaç d’absorbir qualsevol caiguda amb seguretat.
També hi ha una via d’escalada exterior a la paret oest de la Sala Polivalent.

Que és un rocòdrom?

Són instal·lacions dissenyades específicament per a practicar l’escalada per evitar desplaçar-se a la muntanya. Tenen com a objectiu promoure la pràctica d’aquesta activitat, tant des de la vessant esportiva com la lúdica. Són espais on aprendre tècniques d’escalada i millorar el condicionament físic, i aporten de forma artificial el que es pot trobar en un entorn natural. Hi trobem preses i objectes de diferents mides i formes, que simulen les característiques que es poden trobar a una paret a la muntanya.
En els seus inicis les competicions d’escalada esportiva es feien en parets naturals, però ràpidament es van traslladar als rocòdroms i actualment s’hi disputentotes les competicions oficials del calendari de competició, havent  de complir les especificacions determinades pels organismes oficials. Les mides són lliures tot i estaran condicionades per la forma de l’edifici on s’ubiqui.

L'escalada a L'Escala

Característiques dels rocòdroms

Àrea d'Esports

Queda prohibit

Ubicació